Kategorie Recepty

Článek
Už jste ochutnala cuketové palačinky? Je to netradiční způsob, jak zužitkovat úrodu cuket
Už jste ochutnala cuketové palačinky? Je to netradiční způsob, jak zužitkovat úrodu cuket Smažená cuketa, cuketové bramboráky nebo cuketová buchta. A stále dokola. Už vás nebaví vařit z cukety pořád ty stejné recepty? Jelikož se už zanedlouho budete opět těšit z cuketové úrody, z této oblíbené zeleniny si můžete připravit velmi netradiční recept. Co říkáte na cuketové palačinky?
Článek
Citrónový koláč s jahodami
Citrónový koláč s jahodami Křehké máslové těsto, citronová náplň a šťavnaté jahody. Zkrátka recept, se kterým nešlápnete vedle.
Článek
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky Jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to. Řeč je o domácích sirupech připravovaných za studena, ze kterých si můžete v průběhu celého roku umíchat osvěžující domácí limonády. Právě teď nastal ideální čas ke sběru květu černého bezu nebo čerstvých lístků máty. Tak proč si z nich během chvíle nevykouzlit vynikající domácí sirup?
Článek
Známe to nejlepší letní osvěžení: Vyzkoušejte melounový nanuk, čerstvý ledový čaj a lehký ovocný salát
Známe to nejlepší letní osvěžení: Vyzkoušejte melounový nanuk, čerstvý ledový čaj a lehký ovocný salát Potřebujete se osvěžit během parných dnů, kdy teploměr šplhá až k tropickým teplotám? Přinášíme vám osvědčené recepty, které vám přinesou to pravé osvěžení i během vysokých teplot. Pochutnat si můžete třeba na nanuku z červeného melounu, jistě oceníte i čerstvý ledový čaj či lehký ovocný salát. Podle nás jde o to nejlepší letní osvěžení.
Článek
Libeček v kuchyni: Jako přírodní maggi do polévky nebo vynikající pesto
Libeček v kuchyni: Jako přírodní maggi do polévky nebo vynikající pesto Libeček byl ještě donedávna zapomenutou bylinkou, v současnosti se opět dostává na výsluní. Tato rostlinka výrazné chuti, kterou s oblibou pěstovaly na zahrádkách ještě naše babičky, je skvělá hlavně do polévek. Připravte si z ní výborné pesto nebo tekuté polévkové dochucovadlo, které se chutí vyrovná klasickému maggi.
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.
(29) Načíst více