Kategorie Sezonní ovoce

Článek
Domácí švestková povidla jako od babičky připravíte ze tří ingrediencí. Základem jsou švestky, cukr a ocet
Domácí švestková povidla jako od babičky připravíte ze tří ingrediencí. Základem jsou švestky, cukr a ocet Chcete si připravit opravdu poctivá švestková povidla, která s přehledem trumfnou ta kupovaná? Jelikož právě vrcholí sezona švestek, pusťte se do výroby této sladké domácí dobroty. Na domácí švestková povidla budete potřebovat pouhé tři základní suroviny. A to švestky, cukr a ocet. Ovšem výsledek bude naprosto dokonalý!
Článek
Jak zpracovat borůvky: Upečte si hrnkový koláč s drobenkou, připravte domácí zmrzlinu nebo vyrobte sirup za studena
Jak zpracovat borůvky: Upečte si hrnkový koláč s drobenkou, připravte domácí zmrzlinu nebo vyrobte sirup za studena Sezona borůvek je v plném proudu. Ať už jste si tyto tmavofialové plody nasbírali v lese, nebo koupili na trhu, jistě přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat. Využití borůvek je opravdu široké. Přinášíme několik receptů, které zachutnají i vám.
Článek
Co s jahodami po sklizni: Aby jahodníky příští rok plodily, zaslouží si náležitou péči
Co s jahodami po sklizni: Aby jahodníky příští rok plodily, zaslouží si náležitou péči Jahody patří k nejoblíbenějšímu letnímu ovoci. Když jahodníky v průběhu června a července odplodí, je na čase, abychom se jim opět věnovali. Dostatečná péče zaručí, že se nám odmění sladkými plody i na přes rok. Jak se tedy starat o jahodníky po sklizni? Přinášíme vám tipy, na co rozhodně nezapomenout.
Článek
Jahodový sirup za studena chutná v domácí limonádě i ředěný vodou. Jeho přípravu zvládne každý
Jahodový sirup za studena chutná v domácí limonádě i ředěný vodou. Jeho přípravu zvládne každý Jahodová sezona je opět tady. Všichni si chceme tohoto ovoce užít plnými doušky, a tak jej jíme čerstvé, připravujeme si z něj marmeládu nebo zmrzlinu. Jahody můžeme zkrátka zpracovat na různé způsoby. Už jste vyzkoušeli jahodový sirup za studena? Pokud ne, prozradíme vám, jak si jej připravit.
Článek
Ovocné knedlíky z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta. Naplňte je jahodami, borůvkami nebo meruňkami
Ovocné knedlíky z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta. Naplňte je jahodami, borůvkami nebo meruňkami Ovocné knedlíky jsou českou lahůdkou, kterou miluje snad každý. A když je naplníte sezonním ovocem, jako jsou jahody nebo meruňky, stane se z nich doslova delikatesa. Víte ale, jak si je připravit? Přinášíme vám recepty na ovocné knedlíky z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta. Určitě se po nich u vás doma jenom zapráší.