Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Sezonní ovoce
Kategorie
Sezonní ovoce
Článek
Zavřeniny: Tento způsob uchování ovoce bez zavařování je bez cukrů i konzervantů
Přemýšlíte nad tím, jak uchovat sezonní ovoce bez zavařování? Připravte si do sklenic tzv. zavřeniny. Jde o způsob uchování ovoce bez zavařování, ke kterému nepotřebujete žádné cukry ani konzervanty. Jako zavřeninu můžete připravit zvláště chemicky neošetřené maliny, borůvky, rybíz, třešně nebo angrešt.
Článek
Domácí švestková povidla jako od babičky připravíte ze tří ingrediencí. Základem jsou švestky, cukr a ocet
Chcete si připravit opravdu poctivá švestková povidla, která s přehledem trumfnou ta kupovaná? Jelikož právě vrcholí sezona švestek, pusťte se do výroby této sladké domácí dobroty. Na domácí švestková povidla budete potřebovat pouhé tři základní suroviny. A to švestky, cukr a ocet. Ovšem výsledek bude naprosto dokonalý!
Článek
Jak zpracovat borůvky: Upečte si hrnkový koláč s drobenkou, připravte domácí zmrzlinu nebo vyrobte sirup za studena
Sezona borůvek je v plném proudu. Ať už jste si tyto tmavofialové plody nasbírali v lese, nebo koupili na trhu, jistě přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat. Využití borůvek je opravdu široké. Přinášíme několik receptů, které zachutnají i vám.
Článek
Co s jahodami po sklizni: Aby jahodníky příští rok plodily, zaslouží si náležitou péči
Jahody patří k nejoblíbenějšímu letnímu ovoci. Když jahodníky v průběhu června a července odplodí, je na čase, abychom se jim opět věnovali. Dostatečná péče zaručí, že se nám odmění sladkými plody i na přes rok. Jak se tedy starat o jahodníky po sklizni? Přinášíme vám tipy, na co rozhodně nezapomenout.
Článek
Jahodový sirup za studena chutná v domácí limonádě i ředěný vodou. Jeho přípravu zvládne každý
Jahodová sezona je opět tady. Všichni si chceme tohoto ovoce užít plnými doušky, a tak jej jíme čerstvé, připravujeme si z něj marmeládu nebo zmrzlinu. Jahody můžeme zkrátka zpracovat na různé způsoby. Už jste vyzkoušeli jahodový sirup za studena? Pokud ne, prozradíme vám, jak si jej připravit.
Článek
Ovocné knedlíky z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta. Naplňte je jahodami, borůvkami nebo meruňkami
Ovocné knedlíky jsou českou lahůdkou, kterou miluje snad každý. A když je naplníte sezonním ovocem, jako jsou jahody nebo meruňky, stane se z nich doslova delikatesa. Víte ale, jak si je připravit? Přinášíme vám recepty na ovocné knedlíky z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta. Určitě se po nich u vás doma jenom zapráší.
Článek
Proč se nesmí s antibiotiky na slunce? Odpověď byste měli znát ještě před odjezdem na letní dovolenou
Ptáte se, proč se nesmí s antibiotiky na slunce? Nad touto otázkou přemýšlel alespoň jednou v životě v průběhu letních měsíců snad každý z nás. Pokud vy nebo vaše děti berete antibiotika a nechcete si v létě odepřít koupání v bazénu nebo dovolenou u moře, měli byste vědět, proč antibiotika a slunce nejdou rozhodně dohromady.