Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Velikonoční tradice
Kategorie
Velikonoční tradice
Článek
Velikonoční tradice na přestupný rok: Pomlázka se otáčí a mrskají holky
Milé slečny a ženy, chtěly byste o Velikonocích vymrskat pány? Jestli byste si rády vyzkoušely dámskou pomlázku, máte jedinečnou možnost. Dle tradice se totiž pomlázka otáčí na přestupný rok a dívky tak mohou v některých krajích Česka bez postihu vyšupat chlapce.
Článek
Žluté úterý neboli Šedivé úterý před Velikonoci: Co v tento den dělat, a čemu se naopak vyhnout?
Žluté úterý, kterému se často říká Šedivé úterý, představuje třetí den pašijového týdne před Velikonoci. Proč má tento významný den celkem dva názvy? Odvíjí se od zvyků a tradic, které se k němu vztahují. Co tedy na Žluté úterý neboli Šedivé úterý dělat, a čemu se naopak vyhnout?
Článek
Modré pondělí je druhým dnem pašijového týdne. Váže se k němu hned několik tradic
Svatý týden před Velikonoci začíná Květnou nedělí. Druhým dnem tohoto pašijového týdne je Modré pondělí, ke kterému se váže hned několik tradic. Víte, co v tento den dělat, a čemu se naopak vyhnout?
Článek
Velikonoce českých celebrit: Lucii Borhyovou prohnali koledníci, Monika Absolonová tradičně pekla ve velkém
K Velikonocům patří pečení mazance či beránka, barvení vajíček i pondělní pomlázka. Jak dokazují některé příspěvky na sociálních sítích, tyto jedinečné svátky si plnými doušky vychutnávaly také mnohé české celebrity. Kdo se plnou parou pustil do velikonočního pečení? A kdo si po Velikonočním pondělí rozhodně nesedne?
Článek
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá
Jidáše neboli jidášky patří k tradičnímu sladkému velikonočnímu pečivu. Chcete si je letos upéct také? Máme pro vás recept na nejlepší jidáše. Také vám dáme tipy, jak toto kynuté pečivo uplést, čím jej potřít a jak dlouho jej péct.
Článek
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí
K tradičním pokrmům, které si můžete připravit během Velikonoc, patří také nádivka. Tradiční velikonoční nádivka je slaný pokrm, do kterého můžete přidat maso i jarní bylinky. Přinášíme recept na jednoduchou velikonoční nádivku s kopřivami, po které se u vás doma zaručeně zapráší. Také vám prozradíme, jak tento pokrm servírovat.
Článek
Kdy co péct na Velikonoce: Jidáše na Škaredou středu či Zelený čtvrtek, mazanec a beránka pak na Bílou sobotu
Zajímá vás, kdy péct jidáše a kdy se pustit do pečení mazance a velikonočního beránka? Naši předkové dbali na to, aby o Velikonocích probíhala příprava tohoto sladkého pečiva podle tradic. Jidáše, mazanec i velikonoční beránek se proto vždy pekly v jeden určitý den.
Článek
Kaunertal – ledovcové sjezdovky i freeridový ráj
Dominantní vrcholy rakouského střediska Kaunertal leží v nadmořské výšce nad 3 tisíce metrů a společně s Kaunertálským ledovcem tak lyžařům zaručují kvalitní sněhové podmínky od října až do května. Dlouhé a přehledné sjezdovky všeho druhu jsou tu zasazené do nekonečných freeridových plání, které zaujmou především milovníky prašanového lyžování.