Kategorie Černý bez

Článek
Voňavý cukr z květů černého bezu dělaly už naše babičky. Dostane vás svou chutí i vůní
Voňavý cukr z květů černého bezu dělaly už naše babičky. Dostane vás svou chutí i vůní Chcete si z květů černého bezu připravit neobvyklý, ale velmi chutný recept? Vyzkoušejte bezový cukr, u kterého oceníte báječnou chuť i vůni. Cukr z květů černého bezu připravíte z pouhých dvou ingrediencí. Prozradíme vám, jak postupovat.
Článek
Bezový ocet: Jednoduchý recept ze dvou ingrediencí, který stojí za vyzkoušení
Bezový ocet: Jednoduchý recept ze dvou ingrediencí, který stojí za vyzkoušení Přemýšlíte, co dalšího připravit z květů černého bezu? Vyzkoušejte bezový ocet, jehož následné využití si nebudete moci vynachválit. Přinášíme jednoduchý recept na bezový ocet, jehož příprava je neuvěřitelně snadná. Jak tedy postupovat?
Článek
Kosmatice: Smažené květy černého bezu, které chutnají nasladko i naslano
Kosmatice: Smažené květy černého bezu, které chutnají nasladko i naslano Kosmatice neboli smažené květenství černého bezu je vynikající sezonní záležitostí, kterou si letošní rok rozhodně nenechte ujít. Jelikož je již černý bez v plném rozkvětu, připravte si tuto staročeskou pochoutku, která vás osloví svou výjimečnou chutí. Jaký recept na kosmatice je ten nejlepší?
Článek
Recept na bezinkový likér: Naše babičky jej užívaly na zahřátí i jako lék
Recept na bezinkový likér: Naše babičky jej užívaly na zahřátí i jako lék “Před heřmánkem smekni, před bezem klekni,” tradovali již naši předkové. Z černého bezu zpracovávali nejen květ a list, ale také černé bobulovité plody zvané bezinky. A právě z bezinek si můžete začátkem podzimu připravit báječný bezinkový likér, který vás nejen zahřeje, ale který zároveň blahodárně působí na zdraví. Vyzkoušejte následující recept.
Článek
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky Jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to. Řeč je o domácích sirupech připravovaných za studena, ze kterých si můžete v průběhu celého roku umíchat osvěžující domácí limonády. Právě teď nastal ideální čas ke sběru květu černého bezu nebo čerstvých lístků máty. Tak proč si z nich během chvíle nevykouzlit vynikající domácí sirup?
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.