Kategorie Tipy a triky

Článek
Luxusní proměna kuchyně: Britské mamince stačilo pouhých 4 500 korun
Luxusní proměna kuchyně: Britské mamince stačilo pouhých 4 500 korun Když si anglická maminka Rachel Marstonová v srpnu 2019 koupila se svým partnerem dům v Manchesteru, měla velkolepé plány, že jej přebuduje dle vlastního vkusu. Jako pěst na oko jí připadala hlavně kuchyně s červenými obkladačkami, kterou nemohla vystát. Díky své šikovnosti ji svépomocí proměnila v přepočtu za pouhých 4 500 korun.
Článek
Jak často měnit a prát podprsenku: Spousta žen dělá s používáním tohoto spodního prádla chybu
Jak často měnit a prát podprsenku: Spousta žen dělá s používáním tohoto spodního prádla chybu Měnit si každý den spodní kalhotky je pro každou ženu nepsaným pravidlem. Jak je to ovšem s dalším spodním prádlem, kterým je dámská podprsenka? Přečtěte si, jak často byste měla měnit a prát podprsenku. Spousta žen v tom totiž dělá velkou chybu.
Článek
Silná imunita je v boji proti koronaviru klíčová. Podpořte ji dostupnými způsoby
Silná imunita je v boji proti koronaviru klíčová. Podpořte ji dostupnými způsoby V současné době je silná imunita tím nejdůležitějším ochranným štítem proti novému koronaviru. Nemusíte hned běžet do lékárny. Správné fungování svého imunitního systému podpoříte několika dostupnými způsoby. Chcete-li posílit svou imunitu, na co byste se tedy měli zaměřit?
Článek
Alobal má matnou a lesklou stranu. Spousta lidí jej při vaření a balení jídla používá špatně
Alobal má matnou a lesklou stranu. Spousta lidí jej při vaření a balení jídla používá špatně Alobal neboli hliníkovou fólii má doma snad každý z nás. Používáme jej při grilování či pečení, ale také při balení uvařeného jídla. Jistě jste si všimli, že alobal má jednu stranu matnou a druhou stranu lesklou. Právě tyto odlišné povrchy hliníkové fólie byste při přípravě či balení jídla měli brát v potaz, na což spousta lidí zapomíná.
Článek
Jak zpomalit zrání banánů a jejich rychlému hnědnutí: Banány skladujte mimo další ovoce a jejich horní část zabalte do fólie
Jak zpomalit zrání banánů a jejich rychlému hnědnutí: Banány skladujte mimo další ovoce a jejich horní část zabalte do fólie Všichni to známe. Koupíme si v obchodě zelenožluté banány a myslíme si, že nám doma vydrží alespoň týden. Jenže chyba lávky, banány začnou velmi rychle zrát a hnědnout, proto je musíme co nejdříve sníst. Příliš rychlé dozrávání banánů však nemusí být pravidlem. Máme pro vás několik tipů, jak jej zpomalit a banány si tak dostatečně vychutnat.
Článek
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva
Jak mít zářivě bílé záclony jako v první den nákupu: Na domácí bělení zašedlých záclon použijte sůl, ocet i prášek do pečiva Zašedlé záclony na oknech nejsou rozhodně dobrou vizitkou. Chtěli byste, aby byly zářivě bílé jako dřív? Navrátit bělostnou krásu záclonám můžete i pomocí několika jednoduchých triků. Při bělení záclon si přitom vystačíte se surovinami, které běžně najdete doma. Jde totiž o sůl, ocet nebo prášek do pečiva.
Článek
Jak si usnadnit sušení prádla v sušičce: Nepřeplňujte buben, zapomeňte na aviváž a používejte tenisové míčky
Jak si usnadnit sušení prádla v sušičce: Nepřeplňujte buben, zapomeňte na aviváž a používejte tenisové míčky Sušička prádla je neocenitelný vynález, který pravidelně používáme zejména s příchodem podzimních a zimních měsíců. Abyste měli při použití tohoto domácího pomocníka prádlo dokonale suché a nemuseli jste jej následně ani žehlit, vyplatí se vám dodržovat několik pravidel. Která z nich vám tedy usnadní sušení prádla v sušičce?
Článek
Jak poznat kvalitní burčák z bílých hroznů: Zaměřte se na barvu, míru zakalení, hustotu a chuť
Jak poznat kvalitní burčák z bílých hroznů: Zaměřte se na barvu, míru zakalení, hustotu a chuť Jako každým rokem i letos nastává sezona burčáku. Pokud na zkvašený mošt z bílých hroznů nedáte dopustit, dejte si záležet na jeho výběru. Poznat opravdu kvalitní burčák je kumšt. Pomůže vám, když se při jeho výběru budete řídit několika pravidly.
Článek
Co se zelenými rajčaty: Mohou dozrát i po sklizni, pokud je uložíte k jablkům
Co se zelenými rajčaty: Mohou dozrát i po sklizni, pokud je uložíte k jablkům Na sklonku léta zahrádkáři obvykle sklízejí všechnu svou vypěstovanou úrodu. Týká se to i rajčat, jejichž červené plody je třeba otrhat do prvních mrazíků. Ale co se zelenými sklizenými rajčaty, která nejsou ještě vhodná k jídlu? Rozhodně je nevyhazujte, zčervenají vám doma díky několika zahrádkářským trikům.
(48) Načíst více